GHB

GHB (Biberones, botes, Éxtasis líquido…)

 ghb

COMPOSICIÓN

 

El GHB (Àcid Gammahidroxibutíric) mal anomenat èxtasi líquid, és un anestèsic depressor. Es tracta d’una pols blanca que, generalment, es presenta dissolt a l’aigua motiu pel qual la seva concentració és variable i desconeguda i convé extremar la cura en la seva dosis.

 

DOSIS

 

  • Dosis inferiors a 1 gram produeixen una suau relaxació i moderada desinhibició.
  • Dosi entre 1 i 2 grams produeixen relaxació intensa amb sensacions de calma, passivitat i somnolència.
  •  Dosi de 2 a 4 grams produeixen relaxació§ profunda, moltes vegades la persona pot quedar-se dormida durant unes 4 hores. Així i tot hi ha qui experimenta eufòria i desinhibició.
  • Dosis superiors§ als 4 grams solen produir un somni profund, que resultarà gairebé impossible despertar a la persona durant unes 4 hores.

 

Totes aquestes quantitats fan regència a la substància en pols. En presentar-se normalment en forma líquida les dosis solen mesurar-se per taps i a causa que la concentració és variable i desconeguda resulta més difícil calcular les quantitats amb exactitud.

 

EFECTES

 

Podríem descriure els seus efectes molt semblants als de l’alcohol. En petites dosis el GHB dissols en aigua calenta i ingerida sense haver menjat res, produeix un efecte semblant al de l’alcohol. En canvi, si la dosis és elevada, l’eufòria dóna lloc a efectes sedants tot provocant cansament, son, descoordinació de moviments i atordiments. Els seus efectes apareixen molt ràpid, al cap de 5 o 10 minuts i es prolonguen entre 30 minuts i tres hores segons la quantitat ingerida, la concentració i el per corporal del consumidor.

 

PRECAUCIONS I REDUCCIÓ DE RISCOS

 

Atès que existeix un marge molt petit entre les quantitats de GHB que produeixen desinhibició i aquelles que produeixen sedació, convé ser extremadament acurats amb la dosi que es consumeix.

 

És recomanable que el consumidor primer es familiaritzi amb els efectes del GHB en un entorn controlat (una casa, per exemple), consumint dosis baixes i augmentant-les lleument en ocasions posteriors fins a trobar la quantitat que li aporta els efectes desitjats.

 

En termes de seguretat la barreja amb alcohol està absolutament desaconsellada. No obstant , en cas de realitzar-la és fonamental reduir les dosis de GHB i espaiar les preses, beure amb moderació i optar per begudes de baixa graduació.

 

De cara a facilitar l’adequada resposta davant una reacció adversa, és més segur prendre-ho en companyia, havent informat prèviament que s’ha consumit GHB.

És recomanable consumir el GHB en dosis individuals de manera que cadascú sàpiga exactament el que pren. També és convenient planificar el consum abans de sortir, calculant amb antelació el nombre de dosis que es realitzaran al llarg de la nit.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Entrades recents
Comentaris recents
Categories
Translator
Translator Plugin