DMT-dimetiltriptamina

DMT

 dmt

1. Composició:

 

La DMT, o dimetiltriptamina, és un compost natural psicoactiu que es troba en quantitats variables en innumerables plantes i animals. S’acostuma a consumir fumada de forma pura com a base, però també es pot ingerir per via oral. Quan s’ingereix de forma oral, es destruïda per una enzima present al nostre estómac anomenada MAO (Monoamino oxidasa), per la qual cosa, és necessari prendre un inhibidor de la MAO (IMAO, generalment de fonts naturals com la harmina, harmalina i tetrahidroharmina, presents a la liana Banisteriopsis caapi) ) per a que produeixi efectes psicoactius.

 

2. Dosis:

 

Fumada/Vaporitzada: entre 20 – 60 mg.

La DMT és molt sensible al calor, per la qual cosa no s’ha de fumar amb altres substàncies que es cremen. El fet de cremar la DMT, pot crear una sèrie de subproductes que fan una olor molt desagradable, poden irritar la gola i pulmons, poden ser tòxics i pot perdre la psicoactivitat del compost.

 

Via oral:

DMT pura: 30 – 50 mg. És recomanable prendre dosis petites  la primera vegada.

 

Fonts vegetals: Mimosa hostilis: 3 – 8 mg; Psychoria viridis: 40-150-mg; Diplopterys cabrerana: 2 – 10 mg (conjuntament amb IMAOs de fonts vegetals (beta-carbolinas); Banisteriopsis caapi: 30 – 70 mg; Peganum harmala: 3 – 4 mg.

 

3. Efectes:

 

Depenen de la forma d’ingestió:

 

Oralment: Conjuntament amb IMAOs, els efectes duren entre 2 i 5 hores. L’IMAO ha de ser ingerit conjuntament o fIns a 30 minuts abans de la DMT. Pel que fa a l’experiència, acostuma a ser introspectiva i la persona tendeix a reflexionar sobre la seva vida i el món en general. Altres efectes comuns, són l’alteració de la percepció, sensibilitat a la llum i als sons, distorsions visuals, etc.

 

Fumada: Els efectes duren 10 minuts i poden ser molt intensos. Generalment, l’experiència és molt visual i més impersonal. Segons molts usuaris, és impossible descriure l’experiència en paraules, doncs aquesta és forta, generant fascinació i respecte pels usuaris, que creuen força important utilitzar la substància amb cura i en contextos segurs.

 dmt2

 

4. Efectes secundaris:

 

 

Els principals són: nàusees, nerviosisme, ansietat, fred o calor, efectes visuals que provoquen confusió i, en general, els que poden provocar els al·lucinògens.

Aquestes sensacions solen ser passatgeres.

En persones amb predisposició a trastorns psicològics o que hagin viscut experiències traumàtiques, el consum de DMT pot fer que es revisquin de manera molt desagradable. Això pot desencadenar episodis de psicosis i dissociacions.

 

5. Redueix riscos:

 

Generalment es recomana no barrejar la DMT amb la majoria de substàncies, especialment si es consumeix oralment amb un IMAO, així com antidepressius.

La barreja amb alcohol acostuma a enterbolir l’experiència, fent-la més incontrolable.

En cas de combinar amb altres psicodèlics, convé extremar les recomanacions usuals per al consum d’al·lucinògens.

Pel que fa a la tolerància i al consum regular, és habitual que augmentin les experiències negatives. La DMT no causa addicció ni dependència física, però és comú que hi hagi un període inicial en que l’usuari en vulgui fer ús moltes vegades; és important no perdre de vista la nostra vida diària.

Es recomana espaiar en el temps les ocasions en que es consumeix DMT.

Respecte a l’ambient de consum, aquest es recomana que sigui agradable, amigable i segur, així poder iniciar l’experiència amb una actitud positiva.

Si els efectes negatius es prolonguen excessivament, és recomanable consultar amb un metge. En cas de sobredosi, s’han de tenir en compte les mateixes consideracions que per un “mal viatge” de LSD o bolets.

El consum propi no es considera un delicte, però a Espanya es sanciona la possessió de la substància a la via pública.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Entrades recents
Comentaris recents
Categories
Translator
Translator Plugin