ALCOHOL

 Composició:

Quan parlem d’alcohol ens referim al età, la seva forma química és CH3, CH2, OH, és el principal component alcohòlic, de les begudes tipus: el tequila, la ginebra, la cervesa, el vi, el wiski, el sake d’arròs, i un llarg etcètera.
L’alcohol és la droga més consumida en la nostra societat, i la que menys mal vista està i de fet,  no es considera popularment  una droga.

És un depressor del sistema nerviós central que pot paralitzar progressivament el funcionament dels centres cerebrals superiors, alterant la conducta (desinhibidor) i l’estat emocional de la persona. L’alcohol que habitualment trobem a es begudes consumides és tòxic però apte per a l’ús humà.
Begudes alcohòliques derivades de fermentació: Procedeixen d’un fruit o un gra i que per acció del llevat a nivell microscòpic han sofert un procés de fermentació, aquest procés transforma el sucre en alcohol.

Exemple de begudes fermentades: Cervesa, sidra, entre uns 4 i 6 graus d’età.
-Els vins, entre uns 7 i 20 graus d’ età

Begudes destil·lades: S’obtenen a partir de la destil·lació d’una beguda fermentada, és a dir eliminant mitjançant calor part de l’aigua que conté aquesta beguda. El principal component és l’alcohol etílic i età. En les begudes destil·lades d’alt percentatge d’età trobarem begudes d’entre els 30 i 50 graus d’età

Exemple de begudes destil·lades:Conyac, rom, whisky, ginebra, vodka, anís, orujo….

Efectes i fases

Les fases que es presenten segons la quantitat d’alcohol ingerida solen tenir uns efectes que varien depenent de la persona que hagi consumit aquest alcohol, depenent de si és home o dona, depenent del pes de la persona, l’estat d’ànim de la persona quan hagi de prendre o mentre prengui alcohol, també tindrà  influència depenent la velocitat d’ingesta. Si es combina amb algun estupefaent, el metabolisme de cada persona és a dir la manera que té cada persona d’acceptar l’alcohol en el cos, pot variar radicalment i esdevenir imprevisible.

Fase 1: Estat de felicitat passatger entre sobrietat i borratxera.
Eufòria, desinhibició, riure fàcil, exaltació de l’amistat, sensació de seguretat, entaular relació amb la gent, lentitud de reflexos i lentitud de la capacitat de reacció.

Fase 2: Estat d’embriaguesa bastant important.
Parla pastosa i maldestre, visió doble, somnolència, es perd l’equilibri, pot provocar agressivitat en algunes persones depenent de l’estat d’ànim, també  marejos, nàusees i vòmits i sentiment de tristesa sobtada.

Fase 3: El coma etílic: Confusió mental, es perd la consciència, i els reflexos, la respiració es fa lenta i pot aparèixer una gran relaxació muscular, en alguns casos es pot produir una parada cardio-respiratòria, el coma etílic és una fase perillosíssima a la que no ‘s’hauria d’arribar, però en cas d’urgència busqueu ajuda mèdica d’emergència immediatament (trucant al 061)
Efectes secundaris

Beure massa alcohol pot causar efectes molt greus i negatius per a la salut i de caire personal:

.
Aquí descrivim uns exemples:
-Una ressaca intensa al dia següent, et provoca malestar molt desagradable, el  cap sembla que et vagi ha esclatar, te sents descompost i et fa mal l’estómac. (són els efectes de la ressaca, que no és més que una deshidratació severa).
-En els homes pot alterar la potència sexual.
-Pèrdua temporal de la memòria
-El consum excessiu i continuat d’alcohol perjudica greument el fetge, el pàncrees, i l’estómac.

Quan es comença a notar que el cos aguanta més quantitats d’alcohol,és a dir que necessites beure més quantitats per sentir el mateix efecte que senties, és quan podem parlar de la tolerància, i quan arribes a aquest punt és quan aquestes prop de la dependència alcohòlica.
La dependència presentarà grans dificultats per aturar el consum, so s’atura de sobte el consum, quan ja ets dependent, es produeixen nàusees, tremolors ansietat, malestar… això és la síndrome d’abstinència.

Redueix  riscos

-Has de saber posar límit i respectar-lo (aquesta és una fet que només pots controlar tu).
-No t’ho prenguis com una obligació, quan estiguis de copes amb els amics, cada copa al seu temps.
-No barregis begudes diferents perquè et costarà més assimilar-les. Si beus alcohol beu alterna begudes no alcohòliques entre copa i copa, disminuiràs la ressaca, doncs t’estaràs hidratant.
-Quan beguis no condueixis!!!
-No combinis la beguda amb altres drogues, sinó els símptomes poden triplicar, emmascarar  i passar molt mala nit.
-Saber que alcohol aquestes bevent perquè poden ser de garrafa i la ressaca serà pitjor.
-No totes les hores son adequades per beure (feina, estudis, altres obligacions… ).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*